Welkom Welkom

Welkom op de website van de Dorpskerk Zoeterwoude! Op deze pagina vindt u de activiteiten die de komende tijd plaatsvinden.
Onder het tabblad prekenarchief staan de preken/overwegingen van de afgelopen tijd.
De site is voortdurend in ontwikkeling dus mocht er iets niet duidelijk zijn of u mist bepaalde informatie, laat het ons weten. U kunt dit doen via het contactformulier. Via het contactformulier kunt u ook uw vraag/opmerking over een ander onderwerp doorgeven.
Bent u op zoek naar bepaalde informatie op de website kunt u ook gebruik maken van de zoekfunctie rechtsboven.

Kerkdienst 15 mei Kerkdienst 15 mei
Deze zondag zal onze eigen dominee, Gea Smit, voorgaan, organist is Peter Kuijt. De liturgie voor deze dienst vindt u hier. De dienst is te beluisteren via kerkomroep. Meer informatie over de dienst onder het kopje kerkdiensten

Orgelconcert 13 mei Orgelconcert 13 mei
Na ruim twee jaar is er op vrijdagavond 13 mei weer een orgelconcert op het Van Damorgel in de Dorpskerk. Dit concert zal worden verzorgd door drie organisten van de gemeente rond de Dorpskerk van Zoeterwoude: Harry Lichtendonk, Cor Graafland en Arie Vooijs. Ook Erik van Bruggen, organist van de Waalse kerk te Leiden en tevens lid van de werkgroep orgelconcerten, zal een bijdrage verzorgen. De entree is gratis.
Meer informatie over dit concert vindt u onder het tabblad agenda.

Dienst door gemeenteleden Dienst door gemeenteleden
Wilt u de meditatie van Dirk Kolff nog eens rustig nalezen? u vindt hem hier en onder het tabblad prekenarchief.

Zondag 8 mei is er een dienst door gemeenteleden. Dirk Kolff zal de overweging doen, Ineke Coenders begeleidt de dienst op de piano, met medewerking van het Kleinkoor. De liturgie voor deze dienst vindt u hier.
De dienst is te beluisteren via kerkomroep. Meer informatie over de dienst onder het kopje kerkdiensten.

Van de dominee Van de dominee
Onder het tabblad Van de dominee deelt ds Gea Smit wat haar bezighoudt.
Dit verwoordt zij onder andere in blogs. De nieuwste blog 'Over de waarheid van christelijk geloof' is hier te lezen.

Dienst door gemeenteleden Dienst door gemeenteleden
Zondag 1 mei is er een dienst door gemeenteleden. Ineke Meijer zal de overweging doen, Cor Graafland begeleidt de dienst op het orgel. De liturgie voor deze dienst vindt u hier.

Doopdienst 24 april Doopdienst 24 april
In deze kerkdienst zal de doop worden bediend aan Roan Maarten Molenaar. Dankbaar mogen we Roan verwelkomen in de kring van de gemeente van Christus. Een bijzonder moment voor ouders, familie en gemeente. De dienst zal muzikaal worden begeleid door Suetana Musica. Er is oppasdienst en Kindernevendienst tijdens de dienst. Voorganger deze morgen is onze eigen dominee Gea Smit.
De liturgie voor deze dienst vindt u hier. Meer informatie over de dienst vindt u onder het tabblad kerkdiensten.
De dienst is te beluisteren via kerkomroep.

Diensten rondom Pasen Diensten rondom Pasen
De Witte Donderdag dienst op donderdag 14 april om 19.30 uur zal een bijzondere viering zijn. We zullen voor het eerst sinds de coronacrisis weer samen avondmaal vieren. We doen dat op een nieuwe manier. In de afgelopen jaren is langzamerhand duidelijk geworden dat teruggaan naar het traditionele drinken uit 1 beker niet meer passend is bij de omstandigheden. Deze dienst zal muzikaal worden begeleid door Arie Vooijs. Meer informatie over de dienst.
Op Goede Vrijdag op vrijdag 15 april om 19.30 uur lezen we traditiegetrouw het lijdensevangelie in doorlopende lezing. Tussen de lezingen zingen we liederen. Het geheel van de viering zal een verstild karakter dragen. Meer informatie over de dienst.
Op Paasochtend 17 april om 10.00 uur vieren we het Paasfeest. We lezen uit het evangelie naar Lucas dat Jezus op paasmorgen is opgestaan uit de dood en we vieren het heilig avondmaal in de kring om te gedenken hoe de Gekruisigde en Opgestane voor ons zijn leven heeft gegeven, hoe Jezus Christus ons gemeenschap geeft en hoe Christus ons leidt naar Gods nieuwe wereld. We zullen veel zingen, de liederen zullen worden begeleid door Harry Lichtendonk. In de dienst zal er aandacht zijn voor de kinderen. Er is oppasdienst voor de jongsten. En na de dienst zullen de kinderen op hun manier het feest van nieuw leven vreugde bijzetten door (paas)eieren, te zoeken, tekens van het nieuwe leven. Bij mooi weer hopen we elkaar buiten te treffen rondom de kerk, Ons Huis en in de pastorietuin om na te praten en van elkaars gezelschap te genieten. Meer informatie over de dienst.

4e zondag van de 40-dagentijd 4e zondag van de 40-dagentijd
Deze zondag was er kindernevendienst. Het verhaal ging over de uittocht uit Egypte. Mozes houdt op bevel van God een stok boven de zee. Het water wijkt naar twee kanten zodat er midden door de zee een pad wordt drooggelegd. Tussen twee muren van water trokken de Israëlieten veilig naar de overkant. Bij het moment in de kerk probeerden de kinderen door heel hard te blazen ook een pad door het water te maken.Tijdens de kindernevendienst knutselden de kinderen over dit thema.

De geplande lunch kon helaas niet doorgaan, maar er was wel koffiedrinken na de dienst, met heerlijke appeltaart!

De dienst is terug te luisteren via kerkomroep

Koffiedrinken na de dienst Koffiedrinken na de dienst

Zondag na de kerkdienst is er weer koffiedrinken voor wie dat wil. Om elkaar te ontmoeten of even na te praten over de dienst.

Archief Archief
Bent u op zoek naar eerder geplaatste berichten? Deze kunt u vinden in het archief.