zaterdag 25 september 2021

Prijs:
 gratis

Alexander Chater, pianist
Alexander Chater is van Zuid Afrikaanse afkomst en kwam op jonge leeftijd in aanraking met klassieke muziek door zijn moeder en twee grootouders die allemaal uitvoerend musicus zijn. Zijn opa was naast pianist ook musicoloog en companist. Toen Alexander 4 jaar oud was kreeg hij zijn eerste piano en vioollessen. Voordat hij begon aan zijn studie aan het conservatorium, had hij lessen van de gerenommeerde pianiste Julia Achkniazy.

In 2017 begon hij aan Codarts Rotterdam waar klassiek piano studeerde bij Stephane de May. Hij slaagde erin zijn bachelor af te maken in juni 2021. Tijdens zijn studie heeft hij masterclasses gevolgd van diverse pianisten zoals Frank Braley, Nina Gvetadze en Paolo Giacometti.

Hij heeft opgetreden als solist en kamermusicusin diverse locaties en gelegenheden zoals: De Doelen Rotterdam, Muziek in de Voorstraat, Midzomerfestival Capelle en diverse kerken in Nederland. Ook heeft hij zijn eigen concert serie ontwikkeld: Fabriekklassiek. Naast optreden, geeft hij graag les en heeft hij een eigen lespraktijk opgebouwd.