woensdag 26 februari 2020 t/m zaterdag 11 april 2020

Dorpskerk Zoeterwoude
Tijdstip:
 7.30 uur  - 8.00 uur

Iedere maandag t/m zaterdag in de Veertigdagentijd

‘Verstilling’ en ‘inkeer’ zijn woorden die iets weergeven van wat mensen elk jaar weer zoeken in de tijd tussen Carnaval en Pasen. Als de natuur zich klaarmaakt voor de lente, verlangt ook ons hart naar de grote schoonmaak, naar energie en moed genoeg voor de lange zomer, die eraan komt. De stilte die wij zoeken in de weken na Aswoensdag is er vooral in de vroege ochtend. Elke weekdag, ook zaterdag, van half acht tot acht uur ’s morgens, is het stil, klinkt een psalm en een gebed - en vrijdags een gregoriaanse hymne - in het koor van de Dorpskerk. Op Aswoensdag 26 februari ontvangt ieder die dat wil, het askruisje als teken, dat een paar weken voor ons liggen, die anders willen zijn dan alle andere weken van het jaar. Het begin van een weg naar Pasen, het meest wonderlijke feest, dat we kennen.
RvK